Радост във Формула 1: В Макларън всички са дали отрицателни тестове за коронавирус

Британците обявиха, че единственият член на тима с първоначален положителен тест вече няма никакви симптоми и се чувства добре

Спорт
12:21 - 20 Март 2020
2622
Радост във Формула 1: В Макларън всички са дали отрицателни тестове за коронавирус

Общо седем служители на Макларън са с отрицателни проби за коронавирус, потвърдиха от отбора във Формула 1 в сряда. През миналата седмица 16 служители на Макларън бяха поставени под карантина.

Членовете на екипа на британския отбор ще останат в изолация през следващата седмица, за да бъде спазен 14-дневният срок. Трима от ръководителите на Макларън също останаха в Австралия заради мерки за сигурност.

Пилотът на отбора Карлос Сайнц, който се завърна у дома, написа в профила си в Туитър, че пробата му за новия вирус е отрицателна.

"Всичко върви добре и сме в позитивно настроение", заявиха от Макларън.

По-рано през седмицата британците обявиха, че единственият член на тима с първоначален положителен тест вече няма никакви симптоми и се чувства добре. Той бе диагностициран с коронавирус и отборът остана под карантина в Мелбърн, където трябваше да се проведе Гран При на Австралия.

Първото състезание от сезон 2020 във Формула 1 бе отменено, както и следващите шест надпревари от календара. Така стартът на шампионатът засега ще бъде даден най-рано през лятото, когато по програма на 7 юни трябва да се проведе Гран При на Азербайджан.