Радост за феновете на Джуд Лоу и Джон Малкович: "Новият папа" идва на 10 януари (ТРЕЙЛЪР)

Нещо за четене
16:20 - 02 Януари 2020
5660
Радост за феновете на Джуд Лоу и Джон Малкович: "Новият папа" идва на 10 януари (ТРЕЙЛЪР)

Три години след излъчването на сериала "Младият папа" по HBO, който предизвика фурор, след дни ще гледаме и неговото продължение "Новият папа". За зрителите в  Европа, включително и в България, първи епизод на сериала на режисьора Паоло Сорентино ще бъде достъпен с дни по-рано отколкото в САЩ и страните, в които работи съпродуцентът на сериала - SKY Italia.

У нас първият епизод на "Новият папа" ще може да се гледа от 10 януари, петък, първо по HBO GO. Същата серия може да бъде видяна на 14 януари от 21 часа по HBO. Два дни по-късно - на 16 януари, ще е повторението от 19:55 ч. А тези които са изпуснали и не са имали възможност да видят първата серия имат четвърти шанс да я гледат по HBO 2 на 18 януари, събота, от 22:50 ч.


В ролята на Пий XIII отново ще видим сексапилният Джуд Лоу. Първият сезон завърши с многозначителен отворен край, в който видяхме как Лени Белардо (Лоу) припада по време на проповед, а в облаците в небето се разпознава силуета на Дева Мария.

„Младият папа“ излезе през януари 2017 г. и се превърна в една от най-успешните продукции на HBO за годината. Сорентино отново режисира всичките 9 епизода, а сценарият освен от него е писан и от Умберто Контарело и Стефано Бизес.

Сериалът пак ни потапя в потайностите на Ватикана, където зрителят ще се сблъска с човешките желания зад стените на вярата, пороците и колебанията на обитателите на съвременното папство. 

В актьорския състав към Джуд Лоу се присъедини и Джон Малкович, а също така ще видим и специалното участие на Шарън Стоун и Мерилин Менсън в епизодични роли.

Новият сезон започва там, където „Младият папа“ ни остави - Лени Белардо (Джуд Лоу), известен като папа Пий XIII, е в кома. След непредсказуем и мистериозен обрат на събитията, държавният секретар Анджело Войело (Силвио Орландо) успява да постави сър Джон Бранокс (Джон Малкович), очарователен и изискан умерен английски аристократ, на папския престол.

Джон приема името Йоан Павел III. Новият папа изглежда идеален, но той крие тайни, а действията и поведението му издават крехкост и несигурност. Войело веднага разбира, че няма да е лесно да замени харизматичния Пий XIII. В капан между живота и смъртта, Лени Белардо се е превърнал в светец, а хиляди вече го идолизират, подхранвайки контраста между фундаментализмите.


Междувременно Църквата е под атака от външни заплахи и скандали, удрящи символите на християнството и рискуващи да разрушат необратимо установената религиозна йерархия.  Както винаги обаче във Ватикана нищо не е това, което изглежда. Доброто и злото продължават ръка за ръка към историята и за да стигнем до разминаването, трябва да изчакаме събитията да поемат своя ход.

Както и в "Младият папа" костюмите и сценографията имат основно място в “Новият папа”. Те са уникални. Изработката на всяка мантия на папата е отнела по месец. Костюмите са изработени на ръка, както се правят и истинските одежди на папите. Голяма част от необходимите за филма облекла са ушити в шивашките ателиета, в които се изработват и оригиналните дрехи на свещениците.

За първия сезон Ватиканът отказа достъп на продукцията за снимки на негова територия. Затова всички локации, които се виждаха във филма (Сикстинската капела, кабинетът на папата, църквата “Св. Петър”, градините на Ватикана и т.н.) бяха пресътворени като декор от сценографката Людовика Ферарио. Сцените в градините на Ватикана бяха заснети в парковете на Рим, Вила Медичи, ботаническата градина, Вила Пиколомини, Вила Ланте и др. Сикстинската капела е построена в реален размер - 40 на 15 метра, и с височина над 5 метра. Останалата част е доизградена по време на постпродукцията със специални ефекти. Същата тенденция се повтори и в "Новият папа".