Радост за окото: Ето го стадиона - красавец, на който Румъния посреща България днес (СНИМКИ/ВИДЕО)

Съоръжението "Стяуа" в квартал "Генча" е едно от многото модерни бижута в северната ни съседка

Спорт
13:30 - 04 Юни 2024
7689
Радост за окото: Ето го стадиона - красавец, на който Румъния посреща България днес (СНИМКИ/ВИДЕО)

Румъния посреща България край гробищата в квартал "Генча", където родните фенове, пътуващи за мача, ще останат очаровани от стадион "Стяуа", който беше построен преди повече от две години. 

След като Стяуа на Джиджи Бекали губи името си и е прекръстена на ФЧСБ, армията прави свой проект ЧСА Стяуа. ФЧСБ започва да играе мачовете си на модерния национален стадион "Арена Национала", а общината бута стария стадион "Генча" и прави нов супер модерен проект, който освен на армията обаче е общински и на държавата (важен момент за враждата между феновете на ЧСА и ФЧСБ).

На него започва да играе мачове армейският проект ЧСА , който обаче е следван само от крайните фенове "Peluza SUD". Другите ултраси масово припознават ФЧСБ за своя истински отбор и така на националния стадион ходят по 55 000 фена, а на "Генча" по 1000 души във втора лига. 

ЧСА Стяуа не е призната нито от УЕФА, нито от румънската футболна федерация и играе мачовете си във втора лига без да има лиценз и да има право да влезе в елита на румънския футбол.

Стига се до това, феновете на ФЧСБ да получат правото да гледат мач на модерния "Генча", въпреки омразата на "Peluza SUD". Стадионът е общински и ФЧСБ си плаща наема и посреща ЧФР Клуж на родния си стадион край гробищата, мачът се играе пред пълни трибуни, като "Peluza NORD" и целия стадион скандира "ФЧСБ е Стяуа".

Тимът на Джиджи Бекали ФЧСБ става шампион тази година, награден е пред 55 000 зрители и уникална атмосфера на националния стадион "Арена Национал" (виж видеото), но се очаква ФЧСБ отново да се пребори и да играе мачовете си за Шампионска лига на родната "Генча". 

Населението на Румъния винаги е било фанатично настроено към футбола, определят ги нещо като "бразилците на Балканите" и за феновете в северната ни съседка не е проблем да напълнят който и да е стадион за всеки един мач.

Националният отбор на Румъния се класира на европейско, затова се очаква и на мача с България довечера феновете да дойдат на стадиона и да подкрепят любимците си.

Модерното съоръжение "Стяуа" е готово да посрещне българската делегация и да покаже на шефовете на БФС как трябва да се инвестира във футбола за да имаш спорт, да играеш на европейско и да радваш феновете на България. 

Мачът на "Генча" довечера се явява нещо като изпращане на румънския национален отбор на европейско, така че българските фенове, закупили си билети за стадион "Стяуа" ги очаква истинско шоу.