Радостин: Надявам се да няма правителство, иначе агонията продължава

"Промяната" искат да усвоят парите и да оставят други да управляват оголялата държава, заяви Николай Радулов

Новини
11:47 - 26 Май 2023
3275
Радостин: Надявам се да няма правителство, иначе агонията продължава

Не сме длъжни да координираме нашите ръководители на служби с кое и да е посолство. Нашите  служби, особено контраразузнаването, работят в целия спектър на държавата. Това обясни експертът по сигурността и бивш секретар на МВР Николай Радулов на днешния ексклузивен брифинг в БТА. Отцепникът от ПП Радостин Василев пък обясни, че се надява да няма правителство, защото обединението между ПП-ДБ и ГЕРБ не е управление, а продължаване на агонията.  

Знаете как става изборът, назначаването и уволняването в спецслужбите. Идеите някое име да се консултира, е антидържавно, това влиза в рамките на Наказателния кодекс. В последните 20 години е имало случаи, в които се е преценявала неприемливостта или приемливостта на дадено лице. Идеята да се предостави списък, който да се консултира отгоре до долу покрива поне няколко члена на НК. Понеже записът ще се разпространява свободно, прокуратурата ще се заинтересува, обясни Радулов. 

Относно идеята спецслужбите да се овладеят, от разговора ще видите, че и Кирил Петков, и хората около него имат намерение да се включат в изпълнителната власт. Задайте си въпроса защо искат да овладеят службите, призова към размисъл бившият депутат.

Експертът по сигурност обясни, че е чул в разговорите, в които "вероятно" Асен Василев казва: "Ще изкараме 1 година, после ще си отидем, ще дойдат други..., приоритетите ни са шенген, еврото. Т.е. средствата ще бъдат усвоени, после ще оставим други да управляват обосялата и оголяла държава, изтълкува казаното експертът. 

Не съм разговарял с никого и нямам намерение да разговарям, говорил съм само с хората от моето движение, обясни Радостин Василев.

Надявам се, да няма правителство, по-голяма цел от редовно правителство няма, но това не е истинско управление, а продължаване на агонията, отсъди той.