Радостин Василев: Лицемерието не е труден занаят

С избора на председател на парламента, станахме свидетели на нов епизод от сблъсъка за отвоюване на държавата от мафията, смята бившият спортен министър

Новини
19:45 - 22 Октомври 2022
3927
Радостин Василев: Лицемерието не е труден занаят

С избора на председател на парламента, станахме свидетели на нов епизод от сблъсъка за отвоюване на държавата от мафията. Изборът на Вежди Рашидов доказа, че лицемерието не е труден занаят. Всеки негодник е специалист в тази област.

Нова написа в социалните мрежи бившият министър на спорта в кабинета "Петков" Радостин Василев.

Според него кризата в Парламента има по-дълбоки корени. "Единствената причина за блокиране на НС, е тоталния плен на корпорацията ГЕРБ от нейния вожд, който я използва като щит за собственото си оцеляване и в пряк, и в преносен смисъл. Явно е, че първата задача на ГЕРБ, преди всичко друго, е да осигури спасението на Борисов от съдебно преследване за натрупаните милиарди, а виновника за всичко това си рита мачлета. Това казва всичко!", пише още Василев и продължава:

"ГЕРБ се държат като примадони, а не като спечелили изборите и са преднамерено пасивни за изход от ситуацията, защото не искат да поемат никаква отговорност.

Играта им е да не позволят на другите да реализират активни позиции и разчитат на президентското безвремие, което работи изцяло в тяхна полза чрез служебното правителство.

Докато Бойко Борисов определя границите на възможното в парламента, решение няма да има. Председател на НС се намери, но кризата остава.

"Моделът ГЕРБ" задължително трябва да бъде ликвидиран, защото представлява порочно срастване на задкулисие, партии, институции в една отровна смесица, което ни превърна в мафия с държава. Именно на това е олицетворение ГЕРБ, а Бойко Борисов е ключовата фигура, кръстникът на тази мафия."