Радостин Василев се е вторачил само в един съперник за кметския стол

На народния избраник му отесня депутатското кресло, иска да управлява София

Новини
10:10 - 30 Септември 2023
5055
Радостин Василев се е вторачил само в един съперник за кметския стол

Основният ми конкурент е бивш телевизионен водещ, който ясно показа, че политиката и медиите са се слели в един токсичен съюз. Това каза по НОВА независимият депутат Радостин Василев. Той се включи в битката за кмет на София.

„Това е представителят на ГЕРБ Антон Хекимян, който сам по себе си не представлява някакъв конкурент, но заради това, че корпоративно-мутренска партия ГЕРБ стои зад него – София е обладана от години от тази партия, там гласовете ще бъдат изливани като от фуния”, твърди кандидат-кметът. Василев допълни, че не смята кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев за конкурент, защото не е алтернатива на управлението на ГЕРБ. Той подчерта, че Терзиев дори е удобен на партията на Бойко Борисов.  

В предизборната кампания всички кандидати за кметския стол отговарят на въпроси за София. Последно скоба на Радостин Василев сложили преди месец-два, защото забравил да пусне SMS. За последно пък се качил на тролей преди 7-8 години. Дори да е най-добрият кандидат за даден пост, депутатът не би назначил свой близък, посочи той. На въпроса кой от настоящите кандидати би взел за свой заместник, той отговори Ваня Григорова.

По думите на Василев въпросът с преместването на Паметника на Съветската армия трябва да бъде решен с местен референдум.

Той покани на публичен дебат останалите кандидати за кмет на София.