Радостин Василев: Трудно се ръководи държава, управлявана от мафията 12 години

Новини
09:12 - 15 Юни 2022
3754
Радостин Василев: Трудно се ръководи държава, управлявана от мафията 12 години

НС е пред цивилизационен избор дали да се завърне мафията. Не искаме да участваме в заговор против държавата, затова и излязохме от ИТН, заяви министърът на спорта Радостин Василев.

ГЕРБ саботира държавата вече над 6 месеца чрез свои фирми, администрация, работодателски организации, точно когато се гледа бюджетът. Не мога да приема, че партията, на която съм отдал 2 г. от живота си може да говори за експертен кабинет с ГЕРБ и ДПС, заяви още Василев. Разочарованието сред избирателите на ИТН е огромно, със сигурност ще ни последват и още хора.

Помня как беше избран за министър Пламен Николов, чудесен наш експерт - разбра час преди това. Не е добре да се запознаваш с министрите си по телефона, каза още Василев пред БНТ.

Ива Митева е много добър администратор в парламента, работил съм с нея, но г-н Трифонов не е близък с никого от своите, не обича да се среща с депутати и министри, да се познава с тях. Има с какво да бъде гузен, защото той с приближените му сценаристи унищожиха парламентаризма в България. Държаха се деструктивно и унищожително и когато перспективата е държава без бюджет, това е пагубно.

Преди 10 дни казах, че МРРБ ще взриви партията, така и стана. И аз, който обявих първи фронт против мафията, съм обявен за предател. Политиката на обиди, арогантност и агресия в политиката, въведена от Тошко Йорданов, ни прави нежелан партньор за всички, каза още Василев.

Трудно се управлява държава, управлявана от мафията 12 години. Трябва много твърда ръка и мерки, с каквито само дълбоко мотивираното правителство на Кирил Петков е способно да се справи, заяви още Василев.