Радостният Божидар Андреев: Направихме България щастлива!

Можех да вдигна повече, но не се бъркам в решенията на треньорите, заяви бронзовият ни медалист

Спорт
15:15 - 10 Август 2024
2240
Радостният Божидар Андреев: Направихме България щастлива!

Бронзовият медалист на България от вдигането на тежести в категория до 73 килограма – Божидар Андреев, говори пред медиите на Летище София след прибирането си от Игрите в Париж. Той загатна, че въпреки оттеглянето си от спорта, може да се завърне.

„Доста голямо е щастието, радвам се, че изпълних обещанието си и зарадвах България. Доста голяма тежест ми падна. Приятелката ми беше първата, с която се чухме, бяхме в групов чат с майка ми и нейната майка“, започна Андреев.

„Можех и още повече да вдигам, но не се бърках в треньорския състав. Доста съм доволен, благодаря на треньорите, че направихме България щастлива. Засега ще си отпочина, ще мине сватбата, надявам се леко, ще си почина и ще обмисля с жена ми и роднини, с които да обсъдя дали да се върна“, разкри той.

„След Световното ще променят категориите, в една от старите се чувствах най-добре, след това ще помислим“, продължи Божидар Андреев.

„Казах на Иван Димов да не обръща толкова внимание към това, че не е успял. Има още много състезания, има къде да се развива, има нови категории, ще му дойде добре“, сподели българският тежкоатлет за своя колега.

„Има голямо вълнение за сватбата. Чакаме с нетърпение с жена ми. Зарадвах всички, себе си, жена ми, роднините ми и най-вече тези, които не са до нас“, сподели той.

„Зарадвах се за Карлос Насар, все пак ми е колега, олимпийски шампион, надявам се да продължава в същия дух, да сбъдва мечтите си и му пожелавам да е жив и здрав“, добави Андреев.

„Нямам думи как да го опиша, от шести клас съм при него, живял съм при него, ял съм при него, той ми е бил много повече от треньор, приемам го като личен мой баща“, завърши Божидар Андреев по адрес на треньора си Пламен Братойчев.