Радостта надделя над страха от коронавируса (СНИМКИ)

Тифозите на Интер отнесоха доста критики на Апенините заради празненствата по случай спечелената предстрочно титла на Италия

Спорт
16:44 - 03 Май 2021
4445
Радостта надделя над страха от коронавируса (СНИМКИ)

Феновете на Интер буквално взривиха Милано с празненствата по случай спечелването на титлата в италианската Серия „А“. Запалянковците въобще не се съобразиха с мерките срещу коронавирус и се събраха на ключови места в италианския град.

Заради тези си действия тифозите отнесоха доста критики от медиите и от останалата част привърженици на футбола на Ботуша, които разразиха сериозна полемика в Италия.

Фактите са такива: Интер сложи край на 9-годишната шампионска серия на Ювентус. Една, колкото неочаквана, толкова и заслужено спечелена титла.

По този начин нерадзурите излязоха еднолично на второто място в историята на италианския футбол, с една шампионска титла повече от градския съперник Милан. Двата милански отбора имат съответно 19 и 18 титли.

Далеч напред е откъснялият се Ювентус, който има 36.

Ето и тези, които допълват Топ 10 на Апенините:

Дженоа - 9

Торино - 7

Болоня - 7

Про Варчели - 7

Рома - 3

Лацио, Наполи и Фиорентина - по 2

Титлата на Интер стана факт, след като снощи в двубой от 34-и кръг Аталанта не успя да победи Сасуоло като гост и след равенство 1:1 загуби шансовете си за трофея. Интер вече е недостижим на върха с 82 точки, а Аталанта има 69 четири кръга преди края.

Малко след новината празненствата започнаха, а звездата на синьо-черните - Ромелу Лукаку, който е един от футболистите с най-голяма заслуга за спечелената титла, отпразнува триумфа по улиците на Милано.

„Шампиони, шампиони!“, крещеше Лукаку, докато обикаля из улиците на Милано, показан от кабрио.

Лукаку е наистина фантастичен с фланелката на Интер през този сезон. Той вкара общо 27 гола във всички състезания, а 21 от тях са реализирани в Серия А.

Няма съмнение, че с начина, по който отпразнува спечелената титла, той спечели абсолютно всички фенове на Интер. Белгиецът е истинският герой на нерадзурите.