Раева : Нарекох Боряна Калейн " кралица ", защото показа нещо уникално

Треньорката коментира участието на националния ни отбор на Олимпиадата в Париж

Спорт
12:21 - 18 Август 2024
1118
Раева: Нарекох Боряна Калейн "кралица", защото показа нещо уникално

Представянето на ансамбъла по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Париж тази година коментира Илияна Раева в ефира на NOVA.

„Вече сме доста по-спокойни след завръщането ни от Париж и лично аз гледам в бъдещето”, заяви треньорът. „Този олимпийски цикъл беше с една година по-къс, имахме само 3 години. Отделно, състава на ансамбъла беше променен три пъти. Липсата на опит също имаше влияние – това е един много млад отбор”, каза Раева.

„Бихме могли да сме олимпийски шампиони, ако не бяха допуснати такива грешки. Но това са млади хора, нямам нищо лошо в душата си. Надявам се, че те ще бъдат много по-мотивирани. Вече гледаме към Лос Анджелис”, каза още тя.

„Момичетата са и много разочаровани, и безкрайно мотивирани да докажат, че са най-добрите в света”, коментира Раева. Според нея треньорът е най-добрият психолог.

„Боряна направи едно уникално постижение. Тя направи състезанието на живота си – никога не съм я виждала да играе по-добре от сега на Олимпиадата. Наистина я нарекох „кралица” – тя показа красива гимнастика, съчетана със спортните елементи. Тя имаше най-красивите съчетания, получих страшно много поздравления за нея”, сподели Раева.