Рафа Надал даде сет на старта в Ню Йорк

Спорт
11:11 - 31 Август 2022
1815
Рафа Надал даде сет на старта в Ню Йорк

Вторият в схемата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Рафаел Надал започна с победа участието си.

Испанският левичар се наложи над австралиеца Ринки Хиджиката с 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 при първата си поява на турнира от Големия шлем в Ню Йорк от 2019 година.

21-годишният Хиджиката игра на върха на възможностите си и взе първия сет, но след това Надал вдигна нивото на играта си, намери своя ритъм и започна да сервира много по-добре.

„Беше дълго чакане, по едно време мислех, че няма да мога да се върна тук, така че съм супер щастлив. Двубоите в нощната сесия са чудесни. Напредвам ден след ден на тренировките и оставам позитивен“, заяви четирикратният шампион от US Open Рафа след победата.

Следващият му опонент е Фабио Фонини от Италия, срещу когото има 13 победи от 17 двубоя.

Карлос Алкарас, който е №3, също продължава. Младият испанец отстрани Себастиан Баес от Аржентина след 7:5, 7:5, 2:0 и отказване на съперника заради травма в крака.

Следващият съперник на Алкарас е отново аржентинец. Това е Федерико Кориа, който победи нидерландеца Талон Хрийкспор със 7:5, 6:4, 6:3.

Сериозни проблеми имаше Яник Синер. Единадесетият в схемата италианец надделя над Даниел Алтмайер от Германия след 5:7, 6:2, 6:1, 3:6, 6:1 след повече от три часа и половина игра. В петия сет Синер спаси подаването си от 0:40 при 1:1 и след това нямаше проблеми.

Във втория кръг го очаква американският квалификант Кристофър Юбанкс.