Рафа Надал даде сет, но направи обрат срещу Фонини

Спорт
11:28 - 02 Септември 2022
1472
Рафа Надал даде сет, но направи обрат срещу Фонини

Вторият в схемата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Рафаел Надал се класира трудно за третия кръг в Ню Йорк.

Испанският левичар направи обрат в Ню Йорк срещу Фабио Фонини от Италия и го победи с 2:6, 6:4, 6:2, 6:1 след повече от два часа и половина игра.

Фонини взе първия сет и повеждаше на три пъти в началото на втория с пробиви, но Рафа успяваше да ги върне. От 2:4 в тази част носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем намери своя ритъм, започна да сервира по-добре и пое контрола върху срещата.

"Може би никога не съм започвал по-слабо мач. Но това е част от играта. Трябва да остана смирен и да приема ситуацията. Последният месец не беше лесен за мен, така че знам, че подобно нещо може да се случи. Това е още един шанс за мен, жив съм след такъв мач. Това означава много", коментира четирикратният шампион от US Open.

Надал направи нехарактерните за него 37 непредизвикани грешки при 20 печеливви удари. При италианеца балансът беше 60 грешки (9 двойни) срещу 24 уинъра.

В следващия кръг 36-годишният испанец ще играе срещу друг ветеран – Ришар Гаске от Франция.