Рафа Надал: Емоционална нощ

Последните три месеца бяха много тежки за мен, заяви испанецът

Спорт
11:48 - 01 Юни 2022
3003
Рафа Надал: Емоционална нощ

Рафаел Надал беше изпълнен с емоции след победата си в четири сета над Новак Джокович в четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Мачът започна във вторник вечерта в Париж и продължи цели 4 часа и 11 минути, до 1 часа след полунощ, докато Надал не спечели с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4).

“Бях изключително емоционален, защото последните три месеца и половина не бяха никак лесни за мен. Положих всички усилия, за да участвам в този турнир в най-добрата кондиция..

Няма да говоря повече за всички неща, през които преминах през последните няколко месеца, защото трябва да продължа напред, но, разбира се, те не бяха никак забавни. Всички тези неща, без съмнение, правят този мач по-специален”, заяви Надал на пресконференцията след победата си.

Вместо да говори за шестседмичното си възстановяване от фрактура на реброто и продължаващите проблеми с хроничната му контузия на стъпалото, Рафа предпочете да гледа напред към възможността да спечели 14-та титла на “Ролан Гарос” и 22-ра от “Големия шлем”.

“В крайна сметка това беше много емоционална нощ за мен. Но това е само четвъртфинален мач, нали? Така че нищо не съм спечелил. С тази победа просто си дадох шанс да се върна на корта след два дни и да играя още един полуфинал тук на “Ролан Гарос”. Това означава много за мен”, сподели той.