Рафаел Надал няма да играе в Монреал

Спорт
17:16 - 05 Август 2022
2618
Рафаел Надал няма да играе в Монреал

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал отложи завръщането си на корта след контузията, която го принуди да се откаже на полуфиналите на Уимбълдън. Тогава той получи разкъсване на коремен мускул.

Надал планираше да играе на надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Монреал (Канада) между 8 и 14 август, но отново е изпитал болки и няма да рискува с участието си.

„По време на ваканцията ми и последвалото подновяване на тренировките всичко вървеше добре в последните седмици. Преди 4 дни обаче, когато тренирах сервиса си, както и вчера, усетих лек дискомфорт“, обяви Рафаел Надал в профила си в Туитър.

„Заедно с екипа ми решихме да не пътувам за Монреал и да продължа да се подготвям без да прибързвам. Искрено благодаря на директора на турнира Йожен Лапиер и целия екип за разбирането и подкрепата, която винаги са ми показвали, и днес не беше изключение“, добави Надал.

„Надявам се отново да играя в Монреал. Това е турнир, който обичам и съм печелил 5 пъти пред публика, която винаги ме е приветствала. Нямам избор, трябва да бъда разумен на този етап и да мисля за здравето си“, написа още испанецът.