Райли Опелка: В "Уимбълдън" са безумци!

Спорт
17:31 - 09 Юни 2022
4214
Райли Опелка: В "Уимбълдън" са безумци!

Райли Опелка никога не се е страхувал да споделя мнението си по различни теми. Сега той сериозно разкритикува организаторите на "Уимбълдън". Заради руската инвазия в Украйна, тази година третият турнир от „шлема“ ще премине без участието на тенисисти от Русия и Беларус.

Също така, тенисистите няма да получават никакви точки за ранглистата, което според американеца, намалява още повече престижа на надпреварата.

„Мисля, че през този сезон "Уимбълдън" просто няма да бъде същият. Изобщо не одобрявам решението на организаторите, защото по този начин не се дава равен шанс на всички.

Имена като Медведев, Рубльов и други остават извън турнира, а това не се случва по тяхна вина. Някои мои колеги вече заявиха, че обмислят изобщо да не играят в Лондон тази година и аз напълно ги разбирам. Не може да се отнема по подобен начин спортното право да се състезаваш.

Очаквам един доста по-слаб турнир в сравнение с предишни години, но с оглед на ситуацията, това изглежда напълно нормално“, каза световният номер 18.