Райо Валекано измъкна точка от Атлетико, Севиля изненада Валенсия в края

Спорт
10:18 - 19 Октомври 2022
1531
Райо Валекано измъкна точка от Атлетико, Севиля изненада Валенсия в края

Атлетико Мадрид и Райо Валекано не успяха да се победят в сблъсъка помежду си от 10-ия кръг на Ла Лига. Срещата завърши при резултат 1:1, като домакините поведоха с гол на Алваро Мората в 20-ата минута, но гостите се добраха до равенството с попадение от дузпа на Радамел Фалкао в 92-рата минута.

Срещата започна добре за Атлетико, който взе преднина още в 20-ата минута. Антоан Гризман отне на дясното крило, центрира по земя към Мората, който от движение отбеляза за 1:0.

След това реми Атлетико събра 20 точки и излезе на 3-тото място в класирането. Райо път е с 12 точки на 10-ата позиция.

Севиля и Валенсия завършиха наравно 1:1 в двубой от 10-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха интересен двубой за феновете, но нищо не предвещаваше истинската драма, която се разигра в последните минути на срещата.

Попаденията за двата тима бяха дело на Единсон Кавани още в 6-ата минута, а домакините стигнаха до равенството в 86-ата чрез Ерик Ламела.

С това равенство Валенсия събра 15 точки и е на 8-а позиция, а Севиля е 11-и в подреждането с 10 точи. Домакините в днешния ден ще имат изключително трудната задача да гостуват на Реал Мадрид, а “прилепите” ще домакинстват на Майорка.