Ралф Рангник: Шапки долу пред Кристиано Роналдо

Мислех, че Фред може да стреля само с левия крак, признава немският специалист

Спорт
21:13 - 05 Декември 2021
5130
Ралф Рангник: Шапки долу пред Кристиано Роналдо

Новият мениджър на английския футболен гранд Манчестър Юнайтед Ралф Рангник започна на “Олд Трафорд” с победа с минималното 1:0 над Кристъл Палас.

Успехът обаче не дойде никак лесно, а попадението падна едва към края на срещата. Въпреки това германският наставник остана доволен от представянето на новите си подопечни и особено от начина им на игра през първия половин час.

“Много съм доволен от начина ни на игра, особено през първият половин час, когато пресирахме невероятно. Единственото, което ни липсваше, бяха едно или две попадения. Начинът, по който се защитавахме, по който контролирахме цялата среща, чистата мрежа са най-важните неща. Това са и нещата, които трябва да подобряваме. Трябва да продължаваме да не допускаме голове.

Много съм впечатлен от показаното след само една тренировка. Справихме се много по-добре от това, което очаквах. Винаги се опитвахме да водим играта, не отстъпихме в нито един момент, може би с изключение на последните пет минути. Опитвахме се да ги държим далеч от нашата врата.
Искахме да играем с двама нападатели в центъра.

Шапки долу за играта с топка на Кристиано Роналдо. За гола на Фред даже трябваше да питам един от асистентите дали наистина е вкарал с десния крак, защото мислех, че може да стреля само с левия.

Винаги е по-лесно да градиш, когато печелиш. Трябва да продължаваме да не допускаме попадения и да ставаме по-добри в създаването на положения за нападателите. Цялостно съм много доволен от представянето”, заяви Рангник.