Раненото от джип момиче е оперирано, до месец е на крака

Приятели и съученици на загиналото дете отрупаха мястото на катастрофата с цветя

Новини
19:55 - 14 Декември 2019
2472
Раненото от джип момиче е оперирано, до месец е на крака

Раненото от джип момиче на столичния булевард „Никола Вапцаров“ в петък е оперирано успешно. Лекарите смятат, че ако няма усложнения и лечението протече по план, детето до месец отново ще е на крака.

Двете момичета са в осми клас на Природоматематическата гимназия. Те са се прибирали от училище и бързали да не изпуснат автобуса наиспирката. Тичайки, децата са били ударени на шосето. 13-годишното момиче загина при страшния инцидент.

Оцелялото дете е в детската травматология на "Пирогов". То е със счупена подбедрица, имало е травма на вътрешни органи. Опасност за живота на 14-годишното момиче няма. 

Днес приятели и съученици на загиналото дете отрупаха тмястото на катастрофата с цветя. 

„Бяхме заедно на училище, казахме си чао... две минути преди това да се случи, аз съм си тръгнал за вкъщи, случило се е малко след като се разделихме....”, сподели съученик на 13-годишното момиче.

Пешеходната пътека на булеварда е опасна, твърди Добромир Добрев, чиято дъщеря точно преди две години е блъсната на същото място.

„Гумата минава съвсем близо до крака й и го ожулва. И разни охлузвания и наранявания, които са дребни, и болка, и страдание”, разказва бащата.

По случая с двете блъснати момичета е образувано досъдебно производство, а назначените по случая експертизи ще покажат дали момичетата са минали на червено и дали шофьорът е превишил скоростта.