Рашков не знае к ой бивш МВР-шеф е разследван от КПКОНПИ

Новини
15:57 - 18 Януари 2023
2483
Рашков не знае кой бивш МВР-шеф е разследван от КПКОНПИ

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков не знае кой е бившият вътрешен министър, който разследва КПКОНПИ за пране на пари и съпричастен към осуетяване на наказателно преследване. "Не знам, трябва да питате прокуратурата, защо питате мене", обърна се Рашков към медиите в парламента.

Той обясни, че съгласно НПК действително има законен повод, който се изразява в това - съобщение в медиите на данни за извършено престъпление. Аз виждам как няколко години - как органът на ГЕРБ и на политическа партия "Българска прокуратурата" в лицето на агенция ПИК как информират погрешно и фалшиво, в много случаи и моето добро име, и това продължава, възмутен е Рашков.

Бившият МВР-шеф отказа да обясни дали има градинар или не. Като аргумент ов каза, че не иска да говори, докато присъстват журналисти от ПИК.

Освен това той обвини медията, че разпространява лъжи и клеветнически твърдения по негов адрес. "Ето ги интригантите в държавата - ето това са, лъжците в държава. Както година и половина написаха, че министърът на вътрешните работи и председателят на държавната агенция "Технически операции били осигурявали средства за подслушване на главния прокурор. Ето това са част от журналистите в държавата, не всички, но ето това са", ядоса се Бойко Рашков.