Рашков пак разгневи Карадайъ

Милицията на бившия министър изпълняваше политически поръчки, заяви лидерът на ДПС

Новини
17:04 - 04 Ноември 2022
3364
Рашков пак разгневи Карадайъ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков и ДПС да пореден път се атакуваха взаимно в парламента, по темата за изборните резултати и купуването на гласове. 

Доверието не се печели с това да се плашат хората да гласуват за вас (ДПС), защото няма да получат дърва за огрев и помощ за държавата от общината. Така доверие не се печели и не се получава от избирателите, заяде се Рашков. Свадата между тях се разяри по време на дебатите на първо гласуване за промени в Изборния кодекс, касаещи смесеното гласуване - да се гласува на следващи избори и с хартиена бюлетина, и с машина за гласуване.

Мустафа Карадайъ призова зам.-председателите на парламента, когато Рашков неточно се позовава по определени дейности на различни държавни органи и когато ДПС не е било на власт, да му се правят забележки. ДПС не са правили натиск, когато компетенциите са били в други области, а Бойко Рашков е бил на власт, подчерта Карадайъ.

"За първи път милицията на Рашков, която изпълняваше политически поръчки влезе в СИК. Това не се случи дори през 1990-1991 г., сравни Карадайъ и призова да се припомнят на Рашков изборните резултати.

Ако вие твърдите, че сте ни попречили на изборния резултат, може така да си мислите, но вие попречихте на българската демокрация и нарушихте законите и Конституцията на страната, категоричен бе Карадайъ.

Съпредседателят на ПП и бивш финансов министър Асен Василев призова заместник-председателят на парламента Кристиян Вигенин да направи забележка на лидера на ДПС да не се разпенва от трибуната на Народното събрание. Вигенин го успокои, че нищо чак толкова фрапантно не се е случило, като все пак добави, че Карадайъ е нарушил правилника на Народното събрание.