Расизъм взриви Париж, прекратиха ПСЖ - Истанбул ББ

УЕФА смени реферите за доиграването днес

Спорт
11:19 - 09 Декември 2020
2385
Расизъм взриви Париж, прекратиха ПСЖ - Истанбул ББ

УЕФА официално обяви имената на реферите, които ще свирят доиграването на мача ПСЖ – Башакшехир, който бе прекъснат заради расизъм вчера и ще се доиграе днес от 19:55 часа.

Главен съдия ще бъде Дани Макелие от Нидерландия, а негови помощници ще са Марио Дикс също от Нидерландия и Марчин Бониек от Полша. Четвърти съдия също е поляк – Бартош Франковски.

Италианеците марко Ди Бело и Маурицио Мериани ще са ВАР асистенти. Само италианските съдии остават от бригадата, която започна скандалния мач вчера. Всички останали съдии са сменени. Мачът трябваше да се ръководи от Овидиу Хатеган, а скандалът се разрази заради неговия четвърти съдия Себастиян Култеску.

Решението за смяна на съдиите е безпрецедентно за УЕФА. По регламент дори някой мач да бъде отложен с 24 часа заради влошени атмосферни условия или друга причина той трябва да се доиграе, а главните действащи лица на терена трябва да са същите, както при спирането му – съдии и футболисти. Подобни промени се налагат само при форсмажорни обстоятелства.