Равенство прати Борусия Дортмунд и ПСЖ напред, Милан съсече Нюкасъл

Росонерите ще играят в Лига Европа, свраките - аут

Спорт
10:59 - 14 Декември 2023
1688
Равенство прати Борусия Дортмунд и ПСЖ напред, Милан съсече Нюкасъл

Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен извъртяха гросмайсторско 1:1 в последен мач за двата тима в груповата фаза на ШЛ. И двата отбора прогресират към следващата фаза, макар парижани да потрепериха доста в последните минути.

В 51-та минута Карим Адейеми откри резултата след грешка в отбраната на ПСЖ. Само пет минути по-късно обаче Уорън Заир-Емери изравни за 1:1.

Милан нанесе болезнена загуба на Нюкасъл Юнайтед и го срази с 2:1 като гост в Англия, за да изхвърли „свраките“ от всички европейски клубни турнири и да гарантира своето място в елиминациите на Лига Европа.

За победата, хората на Стефано Пиоли трябваше да правят обрат, след като Жоелинтон даде тон за домакините с гол в 33-ата минута, но попадения на Кристиан Пулишич и Самуел Чуквуезе през второто полувреме направиха така, че Милан да вземе трите точки при визитата си в северния английски град.

По този начин Милан остана трети с осем точки в група F на турнира, докато Нюкасъл за първи път в своята история е последен в европейски групи. Втори остана ПСЖ също с осем точки, ала парижани са с по-добри показатели в преките двубои спрямо „росонерите“, докато първи от групата излиза Борусия Дортмунд с 11 точки.