Рая Назарян пристигна на „Дондуков 2“ за среща с президента

Новини
15:12 - 05 Август 2024
1187
Рая Назарян пристигна на „Дондуков 2“ за среща с президента

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян пристигна на „Дондуков 2“, за да се срещне с държавния глава Румен Радев. Разговорът е във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен министър-председател, съобщиха по-рано от прессекретариата на президентската институция.

Списъкът с възможните министър-председатели става още по-къс, каза Румен Радев днес, след като от „Има такъв народ“ върнаха неизпълнен третия мандат за съставяне на кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание. Частично се обнови с избора на Рая Назарян за председател на Народното събрание. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да разбера дали има промяна в тяхното становище, обясни Румен Радев. Помните, че те категорично отказаха да поемат поста министър-председател. Ще продължавам стриктно да се придържам към повелите на Конституцията, но и напомням, че последните промени драстично ограничиха периметъра ми на действие, каза още президентът.

Аз амбиции да ставам служебен премиер нямам и ако бъда поканена от президента Радев за заемането на този пост, аз ще откажа, заяви председателят на парламента Рая Назарян миналата седмица.