Разкъсаха Англия: Десет дървета и един Белингам

"Хей, Джуд!" може да се превърне в песента на европейското, пишат медиите на Острова

Спорт
11:35 - 18 Юни 2024
6634
Разкъсаха Англия: Десет дървета и един Белингам

Дни след измъчената победа на Англия над Сърбия (1:0), медиите на Острова разкъсаха футболистите на Гарет Саутгейт. Мнозина побързаха да се пошегуват, че сега феновете на Манчестър Юнайтед се радват, че националният селекционер не е станал наставник на "червените дяволи", а е останал начело Ерик тен Хаг.

Джуд Белингам спаси английския национален отбор, който по-скоро разочарова в първия си мач от европейското първенство. Такива са в общи линии реакциите на Острова след скромното представяне срещу Сърбия с 1:0. Белингам реализира с летящ плонж в 13-ата минута, когато се вклини в центъра на защитата, за да посрещне центриране на Букайо Сака.

През второто полувреме Хари Кейн удари гредата, а и вратарят Предраг Райкович се намеси, за да избие топката.

В останалото време "трите лъва" не създадоха нищо интересно в сръбската половина, а в един момент дори предоставиха инициативата на "плавите", които можеха и да измъкнат нещо от британците.

"Хей, Джуд!" може да се превърне в песента на турнира", пише британският "Телеграф" по адрес на Белингам, заигравайки се със световно известната песен на "Бийтълс".

"Белингам поведе Англия към успешно начало, но не бива да разчитаме само на него. На терена изглеждаше така, сякаш той е на друго ниво, а останалите ни играчи са 10 дървета. Трябва да се събудим" – допълват от изданието.

"Белингам блести, но тази победа буди повече въпроси, отколкото Саутгейт може да отговори", пише друг таблоид - "Мирър".

"Има ли в Англия по-завършен играч от брилянтния Белингам?", пита на свой ред "Гардиън".

ВВС беше още по-лаконичен: "Белингам започна с мечтан старт, но Англия има още много работа да свърши".