РАЗКОЛ: Кмет на Бойко го "соли" в скандално аудио, Борисов бил виновен за всичко (ЗАПИС)

Градоначалникът на Петрич играе с Румен Радев, изнудва кандидат-общинари на ГЕРБ

Политика
12:10 - 07 Август 2023
27750
РАЗКОЛ: Кмет на Бойко го "соли" в скандално аудио, Борисов бил виновен за всичко (ЗАПИС)

Разколът в ГЕРБ по линия на местните избори и острата намеса на президента Румен Радев в овладяването на цели партийни структури пълзи от Бургас през Пловдив та чак до Петрич и продължава да отлъчва досегашни градоначалници, издигнати и просперирали на гърба на лидера на формацията Бойко Борисов. Това става ясно от скандален запис, изпратен от анонимен източник в началото на горещата августовска седмица, провалила почивката на депутатите заради четенето на поправките в Наказателния кодекс. 

След като в Бургас от месеци упорито се шушука, че чрез свои съветници Радев е успял да "проникне" в местната структура и да вербува на своя страна дългогодишната емблема на ГЕРБ в града Димитър Николов, който се очаква да "играе" за пореден мандат начело именно като независим, но подкрепен от кохортата на държавния глава, подобен сценарий вече се разиграва и в Петрич. 

Иначе малкият град, но със завидно БВП на глава от населението предвид близостта му с границата с Гърция КПП "Кулата", се слави със завидни позиции и разпределяне на порциите. Досегашният кмет Димитър Бръчков обаче лъсва като предател на Борисов чрез аудиото, изпратено на Lupa.bg. 

"Един единствен виновник има и той се казва Бойко Борисов. Не може, ти отиваш да режеш лентички в Благоевград миналата седмица, и да казваш: "Ела напред, нали ти дадох". Това първо лице, единствено число отдавна трябва да е забравено. Къде, бе, сине... Оттогава се почна", бълва срещу някогашното си гуру Бръчков. 

А междувременно е започнал да разпространява декларации в свободен текст уж до ПП ГЕРБ, предназначени до потенциални бъдещи общински съветници. В тях е посочено следното: че ако някой бъде издигнат от листата на партията като номинация, той се съгласява с нея единствено и само, ако кандидатът за кмет е именно Бръчков. 

Твърди се обаче, че досегашният кмет далеч вече не е единственият претендент за поста, както и че той си бил нагласил схема, при която ако наистина спечелел по брой номинации и отново седнел на стола в общината за трети пореден път след вота на 29 октомври, щял тутакси след изборите да се обърне публично срещу Борисов и ГЕРБ и да обяви лоялност и принадлежност към Радев. 

"След като манипулираното от Бръчков партийно общинско събрание (на което мнозинството делегати са били зависими. платени с 50 лв.) не е протекло по планирания от него сценарий – появили са се още 2 номинации за кметското място  на 2-ма бивши депутати (единият, дал си отвод), Бръчков прибягва до план „Б“ – да изнудва лидера на ГЕРБ  Борисов, чрез познатите му методи придобити от бившата му партийна принадлежност към ВМРО и от ментора му Цветан Цветанов. 

Самият Бръчков преди 8 години, преди да седне на кметския стол сам декларираше, че е за мандатност на кметовете - до два. Сега явно самозабравилият се Бръчков, който дори в скандален запис искаше оставката и на самия Бойко Борисов с думите  „...няма нещо ненормално, на всеки му идва времето, то и самият Бойко трябва да се смени...“, заради власт и сладките обществени поръчки е забравил и това си обещание.    Преди няколко години (по време на господстването на Цветанов в ГЕРБ) по лични уроци от Цветанов, по същата схема с декларации бяха дискредитирани немалко конкуренти на Бръчков, като Борисов бе заблуждаван и манипулиран. 

Поради близките отношения на Бръчков с президента Радев, слуховете са, че след спечелване на 3-ти мандат ще обърне гръб на Борисов. Доказателство за това е, че Бръчков предпочете да се срещне с Радев, а не с Росен Желязков при визитата им в Югозапада", твърдят нашите източници там.