Разкриха параметрите на договора на Мбапе

Ще го компенсират със 115 млн. евро

Спорт
13:36 - 17 Юли 2024
1544
Разкриха параметрите на договора на Мбапе

От няколко дни насам Килиан Мбапе е собственост на Реал Мадрид, а вчера беше и официалното му представяне с белия екип. Нападателят пристигна със свободен трансфер от Пари Сен Жермен, с което спести много на новия си отбор.

Сега “Марка” разкрива детайли от личния контракт на футболиста, свързани със заплатата и бонуси. Според информацията Мбапе ще взима годишна заплата от 15 млн. евро след данъците, което е много по-малко от това, което той прибираше в Париж.

Капитанът на Франция обаче ще бъде компенсиран със солиден бонус от 100-115 млн. евро, разсрочен за следващите пет години.

Отделно Мбапе може да си заработи още много милиони в зависимост от индивидуалното си представяне, изразяващо се в голмайсторски призове и “Златната топка” евентуално.

Нападателят е постигнал голяма победа в преговорите с Реал и относно приходите от имиджовите си права. Практика на клуба е даден състезател да не взима повече от половината, но в неговия случай е направено изключение и Мбапе ще задържа за себе си между 60 и 80% от въпросните приходи.