Разкритие на Lupa.bg: МВР смени Веско Маринов с Орлин Горанов

След прогонването на протежето на Цветан Цветанов тенорът вече пее новия химн на полицията

През ключалката
11:35 - 11 Юни 2019
12442
Разкритие на Lupa.bg: МВР смени Веско Маринов с Орлин Горанов

МВР вече има нов трубадур и това е известният естраден изпълнител и тенор Орлин Горанов, научи ексклузивно Lupa.bg. Нещо повече – след разжалването на Веселин Маринов като официален певец на властта и в частност на силовото ведомство преди десет дни и то лично от премиера Бойко Борисов стана ясно, именно Горанов ще изпълнява новия химн на МВР.

Оперният певец дефилира в новото си амплоа в понеделник по време на изложба в Музея на МВР по случай 140-годишнината на ведомството и 25 години от учредяването на българската секция на Международната полицейска асоциация.

В присъствието на вътрешния министър Младен Маринов, на ръководството на полицията и на чуждестранни полицейски шефове естрадната звезда представи нова песен, посветена на полицията.

„Изправят се хора с юначни сърца,/ рицари днешни на духа и честта“, пее Орлин Горанов.

Старият химн на МВР на Веско Маринов – „Нашата полиция“, който и без това предизвиква смях у мнозина, отива в историята. Песента по текст на Евтим Евтимов и по музика на Тончо Русев повече няма да се изпълнява на мероприятия на МВР и няма да вдъхновява ченгетата.

В същото време военни се шегуват, че армеецът Орлин Горанов е пристанал на ченгетата, имайки предвид, че естрадната звезда от дълги години е солист на Гвардейския представителен духов оркестър и често изнася концерти с ансамбъла на Въоръжените сили. Певецът кара военната си служба в Ансамбъла на Главно управление на Строителни войски (ГУСВ), чийто солист е до 1985 г.

Орлин Горанов заедно с Гвардейския духов оркестър

Lupa.bg опита да се свърже с Орлин Горанов, за да разкаже подробности за новата си „полицейска“ песен и да сподели как ще „съвместява“ работата си в министерствата на отбраната и на вътрешните работи, но той не си вдигаше телефона.

„Нашата полиция“ стана неофициален химн на МВР през 2010 г. по времето на вътрешния министър Цветан Цветанов. Заради скандала „Апартаментгейт“ вторият в ГЕРБ бе принуден да се раздели с всички постове в парламента и в партията. А покрай него „изгоря“ и любимият му певец Веселин Маринов, като лично премиерът Бойко Борисов гневно заяви: „Не ми се искаше повече Веселин Маринов да ми пее по концертите.“ Думите на премиера бяха изречени часове след оставката на Цветанов като зам.-лидер на ГЕРБ и шеф на предизборния й щаб.


Същевременно отлично осведомени изтомници на Lupa.bg твърдят, че разжалваният в България Цветанов се е уредил с висок пост в европейската полицейска служба Европол и се очаква той да бъде назначен за заместник-изпълнителен директор.