Разкритие на Lupa.bg: Веско Маринов имал фирми за саниране?

Новини
17:00 - 04 Юни 2019
5869
Разкритие на Lupa.bg: Веско Маринов имал фирми за саниране?

Репликата на Бойко Борисов от миналия петък, че му е писнало Веселин Маринов да му пее на концертите, крие много повече смисъл от първосигналния, разкрива пред Lupa.bg депутат от ГЕРБ, пожелал да не бъде цитиран поименно.
По думите му, през Маринов минавал сериозен властови трафик на влияние. Именно Веско бил човека, който посредничил между Цветанов, кметове и широк кръг бизнесмени от цялата страна. Изпълнителят на "Горчиво вино" можел да организира буквално за часове среща с Цветанов, стига тя да изисква спешност.

Ако се вярва на слуховете, Веселин Маринов не бил просто певец, а солиден бизнесмен, който даже имал 2 фирми, участвали преди 2-3 години в санирането на блокове в цялата страна. Разбира се, дружествата не били на негово име, но той имал по-голямото дялово участие в тях.

"Заявявайки публично, че му е писнало от Веско Маринов, Борисов всъщност казва, че му е дошло до гуша от лобито на Цветанов и приближените му, които нямат чет", тълкуват между редовете гербаджии, които са изключително доволни от положителната развръзка. Според тях, новата структура на ГЕРБ, която предстои да бъде приета и която не съсредоточава толкова много власт в ръцете на един-единствен човек, ще укрепи значително позициите на партията.

Самият Веско пък бил много разстроен, че е публично разжалван, и дори плакал от огорчение, твърдят негови близки. Още същата вечер той се чул с Цветанов, който се опитвал да го успокоява, разказа самия разжалван шеф на партията в интервю пред Би Ти Ви в събота. "Не биваше така - да се нападат приятели, които с нищо не са го заслужили", коментира тогава Цветанов.