Разкритие на Lupa.bg: Задържаният "Майбах" на Доган за 1 милион евро - личен подарък от Румен Вълка

Сокола избягал от сарая в Росенец, без да може да си вземе лимузината

Крими
14:27 - 06 Септември 2024
5180
Разкритие на Lupa.bg: Задържаният "Майбах" на Доган за 1 милион евро - личен подарък от Румен Вълка

Луксозният автомобил, който МВР откри днес в рамките на делото срещу Румен Гайтански-Вълка, е бил намерен не къде да е, а в гаража на Ахмед Доган. Лимузината "Майбах" е била скрита в сарая на почетния председател на ДПС в Росенец, който той напусна преди дни, научи Lupa.bg от свои сигурни източници.

Колата е била предоставена за лично ползване на Сокола от Румен Гайтаски-Вълка - нещо, за което Lupa.bg писа пръв още преди няколко седмици. Според източниците ни, цената на колата е над 1 милион евро. Автомобилът е бил личен подарък за рождения ден на Доган и той се е придвижвал удобно с него из цялата страна.

"Майбах"-а е останал заключен в гаража в сарая в Росенец, от който почетния председател на ДПС избяга по спешност в неделя, като идеята е била тези дни шофьор и охрана да се върнат в сарая и да вземат автомобила. От МВР обаче се оказаха по-бързи и запорираха лимузината, която вероятно е купена с откраднатите от кредита на ББР 150 милиона лева. Това е поредния конфискуван автомобил на арестувания Румен Гайтански, но все още се издирват 4 милузини, купени със задигнатите милиони.

В момента "Майбах"-а на Доган се намира на паркинг за иззети автомобили в Бургас, потвърдиха пред наш репортер от МВР.