Разменили Маги Халваджиян в родилното

Майките на Гала и продуцента са били заедно в АГ отделението на плевенската болница

Нещо за четене
17:11 - 07 Ноември 2023
6668
Разменили Маги Халваджиян в родилното

Продуцентът на най-успешното предаване в българския ефир „Като две капки вода” Магърдич Халваджиян бил разменен като бебе в родилния дом. Това разказва самият той в автобиографията си, която пусна на пазара срещу 40 лева за 576 страници. Историята му напомня за скандалния случай в столичната болница „Шейново”, който потресе България преди година.

В студеният ден на 17 февруари 1967 година майка му стигнала пеша до болницата в родния си град Плевен, след като водите й изтекли. Било страшна зима и те замръзвали по краката й, а днес Маги се шегува, че още от тогава не обича снега и предпочита палмите. Понеже постъпила късно вечерта, бил извикан дежурен лекар, който се появил пиян. Драмата обаче настъпила, когато родилката получила новороденото и веднага разбрала, че то не е нейното, пише "Минаха години".

Преди Халваджиян да дойде на бял свят родителката му го сънувала с голяма коса. Когато обаче й връчили в болницата бебе с гол череп, тя вдигнала скандал и обявила, че е станала грешка. Първо лекарите я направили на нищо, но после сверили номерата на гривните и разбрали, че е права.

„Няма нищо, другарко. Стават грешки. После са ме донесли. Мургав. Ревящ и с дълга коса. Винаги съм бил с коса. Шегувам се, но можеше някакво друго семейство да ме е отгледало и сега щях да съм един инженер, лекар, магазинер или шофьор на камион. След години разбрах, че по същото време и в същата болница е раждала и майката на Гала. Явно са се засекли за малко двете ни майки, но не са се познавали тогава. Защото с Гала сме родени през пет дни..”, разказва в автобиографията си телевизионерът, който първи продуцира „На кафе”.

Бащата на продуцента Бедрос се влюбва в майка му, докато я гледа да танцува на сцената на театъра в оперетата „Хубавата Елена” на Жан Офенбах. Юлия е само на 19 години, а свекърът и свекървата първоначално я приемат с резерви, защото не е арменка. Тя обаче ги шашва с перфектно приготвени арменски ястия, красота и трудолюбие-освен, че работи като балерина, преподава танци. Бедрос, който е актьор в кукления театър в града повлича крак с булка българка, после и двамата му братя последват примера му.