Разпасаната команда на Балъков е на косъм от баражите за Евро 2020

Победа на Финландия над Лихтенщайн през ноември праща нашите в плейофите от Лигата на нациите

У нас
14:03 - 16 Октомври 2019
2802
Разпасаната команда на Балъков е на косъм от баражите за Евро 2020

В разгара на свирепия футболен скандал у нас клетият ни национален отбор се оказва на косъм от класиране на баражите за Евро 2020. Разпасаната команда на Красимир Балъков се намира на последното място в своята квалификационна група, но по ирония на съдбата най-вероятно ще издрапа до плейофните мачове от турнира Лигата на нациите, които през март догодина ще определят последните четири участника на европейското първенство.

Виновници за тази нелепица се оказаха комшиите от Гърция, които удариха снощи Босна и Херцеговина с 2:1 в мач от Група J. Тази победа дойде дюшеш за отбора на Финландия, който през ноември трябва само да победи Лихтенщайн, за да си осигури място на финалите. Това ще означава, че България заема мястото на скандинавците в плейофите на дивизия С от Лигата на нациите.   

Като евентуален съперник на полуфиналите се очертава Шотландия, като двубоят ще е на 26 март 2020 г. на „Хемпдън парк” в Глазгоу. Другата двойка най-вероятно ще е Норвегия – Сърбия. Победителите от двата мача пък ще спорят за място на европейското във финалния мач на 31 март догодина.

Снимка: Lap.bg