Разпитвали сводник №1 Митко Полицая за Васил Божков

Арестуваният бос на проституцията в София отричал да се познава с най-богатия българин

Новини
12:58 - 07 Март 2020
25788
Разпитвали сводник №1 Митко Полицая за Васил Божков

Сводникът Димитър Митров – Митко Полицая, който преди дни бе арестуван заедно с 12 човека от бандата си при мащабна акция на ГДБОП срещу проституцията в София, е бил разпитван след задържането си за Васил Божков.

Разследващите криминалисти твърдели, че оперативните им данни сочели за съмнителни срещи между Митко Полицая, работещи за него еротични танцьорки и човек от близкото обкръжение на Божков. Данните се подкрепяли и от показания на Филип Аврамов, който в миналото работил като управител на публичен дом под контрола на Димитър Митров.

Димитър Митров - Митко Полицая

При разпитите Митко Полицая, който контролира най-оборотните публични домове в столицата, е отрекъл категорично да е снабдявал с момичета хазартния бос и даже е декларирал, че никога не се е срещал с Божков и не го познава.

Още преди месец от Специализираната прокуратура обявиха, че разследват Васил Божков и по сигнали за изнасилени момичета. Срещу Божков са повдигнати общо 11 обвинения, докато той е в ОАЕ с дясната си ръка Георги Попов, а родните власти очакват отговор за екстрадицията им.

Преди дни секретарката на Васил Божков – Йоана Чолакова, която също бе арестувана, бе оставена за постоянно в килия с мотив, че може да се свърже със сводници и иманяри и да ги предупреди за воденото разследване.

Димитър Митров – Митко Полицая, бивш дознател от МВР и бос на проституцията в София от близо 2 десетилетия, бе арестуван в понеделник за трети път в живота си като покровител на бизнеса с жива плът. Управителките на трите атакувани еротични клубове в столицата – „Велвет”, „Кама сутра” и „Ротинг бар”, свидетелстваха, че 70-те танцьорки всъщност са проституирали, като 50% от заработеното прибирал всяка вечер Митко Полицая чрез финансиста му Спас Джуджето.

При акцията бяха открити 200 000 лева в различна валута – нощния оборот на жриците на любовта. Специализираният съд остави за постоянно в ареста Митко Полицая и бандата му от сводници с мотив, че могат да повлияят на свидетелите, ако бъдат пуснати на свобода.