Разпитват Бойко Рашков и Асен Василев

Трябва да се направи лицево идентификационна експертиза за Николина Ангелкова, заяви говорителят на прокуратурата

Новини
08:30 - 24 Април 2024
1845
Разпитват Бойко Рашков и Асен Василев

Бойко Рашко и Асен Василев ще бъдат призовани на разпит, нужно е да чуем и тяхната версия. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура прокурор Десислава Петрова по БНТ по повод скандалите в агенция "Митници" .

Живко Коцев сам поиска да даде информация след като се е консултира многократно с адвокат. 

Нищо не му е обещавано, допълни  прокурор Петрова.

Петрова коментира и изтеклите снимки. Снимките не са изтекли от прокуратурата, но предполагам, че това са снимките приложени към делото. Никола Ангелкова не се разпознава на теклите снимки с  Живко Коцев, следва да бъде направена лицево идентификационна експертиза, допълни още тя.

Снимката на Коцев с Ангелкова беше разпространена покрай разследването за престъпна група за пране на пари и контрабанда в митниците, по което бяха задържани бившата вече шефка на митниците Петя Банкова и Марин Димитров и синът му Стефан. След това пък Коцев беше уличен за връзки с Димитрови, като бяха публикувани и негови снимките с двамата мъже, и макар първо да даде показания като свидетел, след това беше привлечен като обвиняем и освободен от поста.

"Приятелката на Стефан Димитров го описа като отрит човек, който обича да афишира познанствата си. Стана ясно, че е имало разговор между него и  Петя Банкова, която го предупредила да бъде по-обран и да не дава толкова широка изява на тяхното познанство", допълни Петрова.

Ще бъдат разпитани още свидетели. Говорим за реална борба с корупцията, каза още тя.