Разпитват Доган дали иска да убие Пеевски

Софийската градска прокуратура е възложила на МВР проверка

Новини
17:06 - 11 Октомври 2024
11630
Разпитват Доган дали иска да убие Пеевски

Софийската градска прокуратура е възложила на МВР проверка заради показанията по делото срещу Джейхан Ибрямов, в които свидетелят Мирослав Тодоров говори, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е искал да убие съпредседателя на движението Делян Пеевски.

Източници от прокуратурата обясниха за "Сега", че на МВР са пратени материали за проверка по случая.

За проверката се разбра от думите на вътрешния министър Атанас Илков, който днес даде брифинг за действията на МВР по сигналите и делата за купуване на гласове. На въпрос за показанията на Тодоров и дали се извършва проверка, той посочи, че са постъпили данни, които не може да коментира, но който "протича по сигнала, ще бъде призован". В отговор на друго питане, Илков беше категоричен, че няма да се уплаши да бъде призован и Доган.

"Искам да посоча, че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това." Това твърди в показанията си Тодоров, който е свидетел по делото за търговия с влияние срещу Ибрямов. Показанията на Тодоров са цитирани от прокурора по делото, докато първата инстанция гледа искането за арест на Ибрямов, разкри "Медиапул" вчера.