Разпродават имоти за 1 млн. лева на затъналия в дългове Любо Пенев

Футболната легенда взимал заплатата си в ЦСКА под масата заради запорите на сметките му

У нас
13:07 - 15 Юли 2019
6734
Разпродават имоти за 1 млн. лева на затъналия в дългове Любо Пенев

Финансовите бакии на Любо Пенев нямат край. Заради огромните дългове към банка футболната легенда ще изгуби имущество за над 1 милион лева. Оказа се, че три парцела на морето в Синеморец са в ръцете на частен съдебен изпълнител, който вече ги е обявил за публична продажба. Според източник на Lupa.bg целият дълг на Любо отива на около 3 милиона лева.

Чичовото стана длъжник на финансовата институция още през далечната 2007 г. Оттогава се натрупа огромната сума, заради която сега частни съдебни изпълнители дебнат всичките му приходи, за да ги запорират и отнемат в полза на банката-кредитор.

Проблемите на 52-годишния легендарен нападател с банката излязоха наяве още през декември 2009 г., когато Пенев пак бе треньор на ЦСКА. Тогава граничните власти не му разрешиха да отлети с армейците за мача с Фулъм в Лондон от турнира Лига Европа. В крайна сметка след намесата на МВР на Ел Голеадор бе позволено да води червените в Англия, макар че успя да пристигне с друг полет едва на полувремето.

В следващите години Любо Пенев води националния отбор на България и дублиращия тим на испанския Валенсия. Но въпреки огромния размер на възнагражденията си, той намери начин да изиграе кредитора си. Любо получаваше заплатите си от БФС и испанския клуб чрез фирма на Иберийския полуостров, на която бе прехвърлил имиджовите си права. Автомобилите, ползвани от легендата на ЦСКА, също се водят регистрирани на името на фирми, чиито собственици са приятели на Пенев.

Във футболните среди е публична тайна, че за краткия си период начало на ЦСКА тази пролет, треньорът се водел по ведомост на минимална заплата. Реално обаче договорката му с боса Гриша Ганчев е била да получава по 20 000 лева месечно, само че не по банков път, а на ръка, заради запорите на сметките му.

Снимки: Gong.bg