Разпускат отряда доброволци в Дупница - никой не се отзовал да помага при снежното бедствие

Един бил на сватба, друг натържество да снима, жалва се новият кмет Първан Дангов

Новини
17:20 - 03 Декември 2023
6024
Разпускат отряда доброволци в Дупница - никой не се отзовал да помага при снежното бедствие

Доброволческият отряд от 15 души към Общината в Дупница ще бъде разпуснат - ще бъдат привлечени нови доброволци, каза за БНР новоизбраният кмет Първан Дангов.

Причината е, че при създалата се тежка зимна обстановка в района преди седмица нито един от доброволците не се отзовал и не се включил при решаване на редицата критични ситуации в Дупница и селата.

Продължава разчистването на счупените клони в Дупница и района след обилния снеговалеж
Лично кметът на общината търсел доброволците при тежката зимна обстановка, но нито един от 15-те в отряда не се включил:

"Когато в кризисна ситуация, при мое позвъняване единият каза, че бил в Пловдив, другият каза, че е бил на сватба, някакво тържество снима. Това всичко е свързано с техните лични ангажименти, разбира се.

Но при мое настояване да се организират, да се явят да положат от доброволческия труд, за който са призвани и са разписали правила за работа, тъй като им е дадено облекло и то не е евтино, екипирани са с облекла, които отговарят на стандартите на противопожарната защита -  един комплект струва над 2 000 лв, получили са един солиден финансов ресурс, за да бъдат обезпечени с облекло, е нито един не се яви.

Още от понеделник ще започне да се сформира нов състав, с нови членове в доброволческия отряд:

"Сдават облекла и тръгваме нова кампания да правим за набиране на други доброволци, за да бъде работещ доброволческият отряд", каза кметът.