Разследване на Lupa.bg: Гешев май се връща към затвора!

В момента никой не знае къде се крие каскета

Политика
16:30 - 22 Юни 2023
8447
Разследване на Lupa.bg: Гешев май се връща към затвора!

Бившият главен прокурор Иван Гешев най-вероятно ще се върне в жилището си в "Света Троица" където преди време го пазеха гардове и полиция, научи Lupa.bg. Преди да се премести и скрие в "Бояна", обвинителят отрече, че апартаментът който обитаваше в близост до Софийският централен затвор, е негов. 

Още когато бившият вече обвинител № ръководеше Прокуратурата, медията ни пусна материал как Гешев е охраняван от ченгета в баровската сграда, която се намира до известна в района шкембеджийница. Веднага след това тогавашния главен прокурор напусна имота, като бе отречена информацията, че жилището е негово, а бе съобщено, че Иван Гешев живее там под наем.

Проверка на Lupa.bg обаче показа, че това не е точно така и "простото момче от квартал "Младост", като Гешев сам се определи, вероятно ще се върне в близост до затвора.  В момента жилището се ползва от младо баровско семейство, което плаща солиден наем, научи медията ни от съседи.

Проверка на Lupa.bg се опита да разбере къде живее в момента Иван Гешев. Оказа се обаче, че заради скорошния атентат срещу него, това се пази в най-строга тайна. 

Lupa.bg разбра още, че в момента Гешев се разследва за злоупотреби и има вероятност да се случи приказката: "Доскоро живеех срещу затвора, сега живея срещу нас".

Главният прокурор Иван Гешев е използвал охрана при пътуването си до САЩ с държавни средства на стойност близо 15 хил. лв. Това става ясно от отговор на Националната служба по охрана на въпроси, зададени от депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев относно посещението на Гешев в САЩ в началото на годината.

От "Демократична България" посочиха тогава, че според отговорите на началника на НСО Емил Тонев, в службата не разполагат с официална информация дали Гешев е бил в отпуск при посещението си в САЩ в началото на годината.