Разследването за катастрофата в Шумен, при която загина младо момиче, отива в националното следствие

Новини
17:42 - 01 Октомври 2022
2964
Разследването за катастрофата в Шумен, при която загина младо момиче, отива в националното следствие

Разследването за катастрофата в Шумен, при която загина младо момиче, отива в националното следствие.

Това каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Инцидентът стана около 21:20 часа на 28 септември на кръгово кръстовище на булевард „Цар Симеон Велики“ в Шумен между два автомобила. Вследствие на сблъсъка 22-годишна жена, управлявала едното превозно средство, почина, а возещата се до нея пътничка бе настанена в болницата в Шумен със средна телесна повреда. Обвинен за инцидента е Живко Кюркчиев. Вчера шуменският окръжен съд пусна Кюркчиев под „домашен арест“. 

От прокуратурата той да остане в ареста за постоянно.

Решението на съда не е окончателно. Прокуратурата може да протестира пред апелативния съд във Варна. Милева посочи, че разследването се очаква да дойде в София по предложение на прокуратурата в Шумен. Ще бъде направена преценка дали друга, равна по степен прокуратура, да оказа надзор по разследването, каза тя. Освен това, прокуратурата е започнала разследване по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и който е бил на паркинг на МВР.

Потърсени за коментар, от МВР обясниха, че на въпросния паркинг има видеонаблюдение. От него става ясно, че няма намеса върху колата.