Разследват инциденти с продукти на Coca Cola в Хърватия

Временно са изтеглени от продажба партиди от два вида безалкохолни напитки

Новини
12:08 - 09 Ноември 2023
3161
Разследват инциденти с продукти на Coca Cola в Хърватия

Coca Cola HBC временно изтегля партиди продажба от два вида безалкохолни напитки в Хърватия, докато властите в страната разследват случаи на заболяване, за което се предполага, че е причинено от напитките, предаде Reuters.

Хърватската санитарна държавна служба е наредила на местния клон на Coca Cola HBC, който разпространява продуктите на Coca-Cola, да изтегли партида Coca-Cola Original Taste 500 ml.

Coca Cola HBC съобщи, че ще изтегли и партида Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Според изявление на компанията вътрешен анализ показва, че няма никакви нередности в двата продукта, но че

изтегля партидите до приключване на официалните разследвания.

Според съобщението на Reuters, през уикенда млад мъж в град Риека e получил "наранявания" на гърлото след консумация на напитка Romerquelle Emotion.

Съобщава се за внезапна болка, изгаряне или кървене в устата. 

По-късно министърът на здравеопазването Вили Бероше суобщил пред държавната телевизия HRT, че още 13 души в Хърватия са съобщили за симптоми след консумация на напитки Coca Cola.

Според анализа на проба от Romerquelle Emotion на държавният инспекторат всички измерени стойности - като киселинност, метали и металоиди, пестициди и добавки, са в рамките на разрешените параметри "и не могат да причинят симптоми, каквито имат засегнатите потребители".

От Coca Cola HBC заявиха, че подкрепят разследването на властите и предприемат действия за защита на потребителите.

"Ние не осъществяваме внос и продажба на тези продукти в България и случаят не засяга напитките, продавани на нашия пазар", уточняват от Кока-Кола ХБК България.