Разжалване: Отнеха капитанската лента на Обамеянг

Нападателят получи дисциплинарно наказание за втори път тази година

Спорт
13:55 - 13 Декември 2021
1553
Разжалване: Отнеха капитанската лента на Обамеянг

Пиер-Емерик Обамеянг може да бъде лишен от капитанската лента в Арсенал, след като получи дисциплинарно наказание за втори път тази година. Яростният мениджър на „артилеристите“ Микел Артета остави габонският нападател извън отбора за мача срещу Саутхемптън, след като неговият капитан, който получава по 250 хиляди паунда на седмица, отново го е разочарова, тъй като се върна по-късно от задгранично пътуване.

31-годишният футболист беше отстранен за дербито на Северен Лондон срещу Тотнъм през март заради постоянни проблеми с дисциплината.

Последният инцидент свързан с Обамеянг се смята, че е свързан с нарушаването на новите изисквания за COVID-19 и е приет много по-сериозно от Артета.

Мениджърът на Арсенал отказа да навлезе в повече подробности след победата с 3:0 срещу Саутхемптън, но също така категорично отказа да отговори на въпроса дали Обамеянг ще остане капитан на тима.

Дисциплинарният процес срещу Обамеянг все още продължава и може да доведе до много сериозна глоба на най-голямата звезда на Арсенал и последващи действия като отнемане на капитанската му лента.

„Става въпрос за дисциплинарно нарушение и затова той беше извън отбора за мача срещу Саутхемптън. Мисля, че бяхме много последователни, имаме определени неща, които не може да отстъпим и да водим преговори, които сме ги поставили като клуб“, сподели Артета.

Според информациите в английската преса, Обамеянг е получил разрешение да пътува в чужбина през миналата седмица заради семеен проблем, но след това е закъснял с прибирането си.

Новите правила на Обединеното кралство означават, че пътниците трябва да се самоизолират при завръщането си, докато получат негативен резултат от PCR тест за коронавирус.

На Обамеянг му остават още 18 месеца до края на договора на Арсенал, а това е само последният епизод от това, което изглежда като бурна връзка с неговия мениджър.

Артета е твърдо решен в позицията си, че има пълен контрол върху въпросите за първия отбор и отдава огромно значение на всичките си играчи и искат те да спазват дисциплина. Такава позиция вече го накара да реши, че Матео Гендузи няма бъдеще на „Емиратс“ след поредица от проблеми, а сега същата съдба може да сполети Обамеянг.

Но най-големият проблем е дали Арсенал ще намери някой, който желае да плати трансферна сума за Обамеянг, ако „артилеристите“ решат да го продадат.