РБ Лайпциг отново в топ 4, Вердер пропиля два гола аванс срещу палача на Левски

Спорт
11:57 - 13 Ноември 2023
1913
РБ Лайпциг отново в топ 4, Вердер пропиля два гола аванс срещу палача на Левски

РБ Лайцпиг победи Фрайбург с 3:1 у дома в мач от 11-ия кръг на Бундеслигата, след като в миналия кръг отстъпи на Майнц 05. С успеха „биковете“ изпревариха Борусия Дортмунд и вече заемат четвъртото място във временното класиране с 23 точки. Фрайбург е осми с 14.

Лайпциг излезе напред в резултата още в шестата минута. След сериозна грешка в отбраната на гостите топката се озова в Шави Симонс, който стреля от границата на наказателното поле и се разписа за 1:0.

В рамките на няколко минути Лайпциг пропусна три добри положения, след като Симонс бе спрян от вратаря Ноа Атуболу, а Люис Опенда първо бе блокиран от бранител, а малко след това стражът се намери.

В 35-ата минута изравнителен гол за Фрайбург, дело на Килиан Сидия, не бе признат заради засада. В добавеното време на първата част гостите все пак вкараха за 1:1 с гол на Мерлин Рьол, дошъл след хубав индивидуален рейд.

В 77-ата минута Кристоф Баумгартнер бе съборен в наказателното поле на Фрайбург и след преразглеждане с ВАР съдията Патрик Итрих посочи бялата точка. Опенда изпълни точно дузпата в 79-ата минута и даде аванс на РБ Лайпциг – 2:1.

Само няколко секунди след това „биковете“ си решиха всичко. Баумгартнер пробва късмета си от границата на наказателното поле, а ударът му преодоля съпротивата на Ноа Атуболу и навести мрежата му за крайното 3:1.

Вердер Бремен и Айнтрахт Франкфурт изиграха страхотен мач, който завърши 2:2. По този начин бременските музиканти събраха 11 точки и се изкачиха на 12-ата позиция във временното класиране, където „орлите“ са 7-и с 18 точки в актива си.

Първото полувреме предложи няколко стойностни положения пред двете врати, но най-интересното дойде в добавеното време на първата част.

Във втората минута на продължението Ансгар Кнауф фаулира Йенс Стаге в наказателното поле и съдията Бенямин Бранд отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Марвин Дюкш, който преодоля Кевин Трап с удар в долния ляв ъгъл – 1:0 за Вердер!

Само 5 минути след началото на втората част публиката на домакините отново ликуваше, след като Леонардо Битенкур намери Рафаел Боре в наказателното поле с прехвърлящо подаване. Пред вратата на противника Боре не се поколеба и прониза вратата на бившия си отбор.

Айнтрахт обаче не падна духом след изоставането с 2 попадения и тръгна в атака.

Правещият силен сезон Омар Мармуш направи добро подаване към Ели Скири, който с удар по тревата от границата на наказателното поле намали пасива на „орлите“ в 65-ата минута.

Десет минути по-късно Вердер рухна, след като Тута се отскубна от пазача си и подаде към Хървойе Смолчич, който не сгреши – 2:2.

В 83-ата минута Скири опита късмета си с глава, но топката мина над вратата.

Вердер можеше да стигне до победата в 91-ата минута, но удар на Дюкш бе спасен по страхотен начин от Кевин Трап, който спаси точката за своя тим.