РБ Лайпциг с първа загуба в Бундеслигата

Биковете загубиха с 0:1 визитата си на Борусия Мьонхенгладбах

Спорт
21:46 - 31 Октомври 2020
1396
РБ Лайпциг с първа загуба в Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах нанесе първа загуба на РБ Лайпциг от началото на сезона в Бундеслигата. Двубоят на стадион "Борусия Парк" завърши при резултат 1:0, а единственото попадение отбеляза Ханес Волф. По този начин гостите пропуснаха да се изкачат отново на върха в класирането.

РБ Лайпциг започна срещата доста по-активно и бе много близо до гол още в 9-ата минута. Йусуф Поулсе овладя много добре топката в наказателното поле и стреля силно, но Ян Зомер успя да избие в корнер. Борусия изравни играта в следващите минути, но така и не успя да създаде нещо по-опасно пред вратата на съперника. Гостите пък отговориха с опасен удар на Марсел Сабицер, който обаче бе уловен от Зомер. В 34-ата минута Партик Херман бе близо до това да изведе Борусия напред в резултата, но, Петър Гулаши спаси. В самия край на първото полувреме домакините най-накрая вкараха. Автор на гола бе Патрик Херман. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

След почивката картината на терена се запази, като двата тима си размениха по няколко опасни ситуации, но до гол така и не се стигна. В крайна сметка Борусия успя да поведе в 60-ата минута. Патрик Херман намери отлично Ханес Волф в наказателното поле и той със силен удар матира Гулаши. В 74-ата тимът на РБ Лайпциг бе близо до изравняването, след като Александър Сорлот бе изведен много добре срещу Ян Зомер. Вратарят на Борусия обаче показа страхотен рефлекс и изби в ъглов удар. Малко по-късно отново Сорлот бе в основата на поредното опасно положение пред вратата на Гладбах, но изстрелът му мина над напречната греда.

Благодарение на победата Борусия събра 11 точки и се намира на четвърто място в класирането. РБ Лайпциг пък са трети с 13. Лидер е Байерн Мюнхен с 15 точки в актива си.