Реал дава свобода на Мбапе сам да избере кога ще обяви трансфера си

Официалното представяне на звездата зависи от Тейлър Суифт

Спорт
15:47 - 04 Април 2024
2509
Реал дава свобода на Мбапе сам да избере кога ще обяви трансфера си

Реал Мадрид ще позволи на звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе сам да избере момента, в който да обяви трансфера си в испанския гранд.

Според информациите 24-годишният капитан на Франция вече е подписал договор с “лос бланкос” за пет години - до 2029 г. Вече беше съобщено, че нападателят е казал на своите съотборници и треньорския щаб на ПСЖ, че ще напусне клуба в края на настоящия сезон.

“Марка” съобщава, че съвсем логично е била избрана комуникационната стратегия да се отрича за договорката между Мбапе и Реал Мадрид, поне докато съществува теоретичната възможност сегашният и бъдещият му клуб да се срещнат в Шампионската лига - нещо, което след жребия вече може да се случи само на финала.

Френската Лига 1 завършва в уикенда на 18 и 19 май, като най-вероятно официалното изявление на футболиста и на Реал Мадрид ще дойдат след тази дата и преди началото на Евро 2024 в средата на юни. Мбапе иска да отиде на големия форум без да има повече спекулации за бъдещето му.

Все още голяма неизвестна е датата на представянето му, като Реал Мадрид ще се опита да направи така, че тя да е непосредствено преди или след двата концерта на популярната певица Тейлър Суифт в испанската столица (сряда, 29 май, и четвъртък, 30 май), за да може да се възползва от част от огромната организация, която ще бъде извършена покрай тях.

Мбапе бе главно действащо лице снощи в полуфиналния мач на ПСЖ срещу Рен, като първо пропусна дузпа, която сам си изработи, а три минути след това се разписа за оказалото се единствено попадение в мача.