Реал хвърля 140 милиона евро в битката за Белингам

Флорентино Перес е наясно, че ерата на Лука Модрич и Тони Кроос е към своя край

Спорт
14:02 - 13 Март 2023
1207
Реал хвърля 140 милиона евро в битката за Белингам

Европейският шампион Реал Мадрид е напълно сериозен в намеренията да привлече Джуд Белингам. Един от директорите на "кралския" клуб миналата седмица пътува до Лондон, където се срещна с бащата на английския суперталант, който е и негов агент. Разговорите бяха оценени като изключително положителни, след което "кралете" подготвят оферта, която ще изпратят на Борусия Дортмунд през този сезон, на обща стойност 140 милиона евро.

Флорентино Перес е наясно, че ерата на Лука Модрич и Тони Кроос е към своя край, а първият човек на Реал иска именно Белингам да бъде лидер на новото поколение в халфовата линия, заедно с вече ангажираните Орелиен Чуамени и Камавинга. За да се случи това и да не влиза в наддаване през лятото с други клубове, Перес иска да осигури летния трансфер на 19-годишния английски суперталант, като предлага 100 милиона фиксирана сума плюс 40 милиона, свързани с няколко клаузи (половината от които са лесно постижимо за една до две години).

Британските медии твърдят, че Ливърпул е фаворит в надпреварата за Белингам, но "червените" загубиха надпреварата за Чуамени от Реал Мадрид миналата година и сега са изправени пред опасността да повторят същото с английската футболна перла. Не е тайна, че Клоп е голям фен на Белингам, но ключът ще бъде дали ръководството на Ливърпул може да предложи повече пари от Реал Мадрид, за да постигне споразумение с Борусия Дортмунд.