Реал ликува в Белград, Мадрид очаква исторически мач с Партизан

За пръв път в историята на Евролигата два отбора си разменят по две победи като гост

Актуални новини
09:01 - 05 Май 2023
1845
Реал ликува в Белград, Мадрид очаква исторически мач с Партизан

За пръв път в историята на Евролигата два отбора си разменят по две победи като гост и спорът между Партизан и Реал Мадрид от плейофите ще се реши с пети мач, който ще бъде в испанската столица. Това се случи, след като Реал Мадрид спечели с 85:78 като гост на Партизан в мач №4 от плейофната серия между двата отбора.

В „Щарк Арена“ в Белград гостите започнаха по-добре и поведоха с 27:15 след първата част. До почивката „гробарите“ наваксаха част от пасива си и преди второто полувреме изоставаха с 3 точки (42: 45). В третата четвърт двата тима вкараха едва 29 точки, като „лос бланкос“ увеличиха аванса си на 6 точки и в последната четвърт просто задържаха аванса си, за да се поздравят с победата на фона на изключително враждебната атмосфера към тях, която създадоха сръбските фенове.

Най-активен за победителите бе Валтер Тавареш, който вкара 15 точки и направи 7 боррби за 28 игрови минути, а Адам Ханга се отчете с 15 точки, 2 борби и 3 асистенции.

Зак ЛеДей вкара 25 точки и добави 3 борби и 1 асистенция за почти 39 минути на паркета, докато Йоанис Папапетру завърши мача с 18 точки и 4 борби, но това не бе достатъчно за победа.

В другия мач от вечерта в Евролигата Макаби Тел Авив размаза Монако със 104:69 и така спорът между двата тима ще се реши в пети мач, който ще бъде в Княжеството.