Реал Мадрид без проблеми срещу Валенсия

Спорт
12:42 - 15 Февруари 2021
1554
Реал Мадрид без проблеми срещу Валенсия

Реал Мадрид победи Валенсия в един от най-интересните мачове от 23-ия кръг на Ла Лига. Карим Бензема и Тони Кроос бяха точни през първата част, за да донесат трите точки на тима от Мадрид. 

С успеха "кралете" изпревариха Барселона на втората позиция с 49 точки, но каталунците, които имат 46, са с мач по-малко. Лидер е Атлетико Мадрид с 54. Валенсия е на 12-ата позиция с 24. 

Момчетата на Зидан започнаха доста по-активно мача. В 9-ата минута Каземиро стреля от далеч, но Хауме изби с крак. Малко след това Асенсио пробва удар от движение, но доста несполучливо.

В 12-ата минута Карим Бензема получи топката вляво от вратата на Валенсия, освободи си пространство и с техничен изстрел изпрати топката в долния ляв ъгъл на Хауме за 1:0.

В 26-ата минута десният бек на Реал Мадрид Даниел Карвахал, който тъкмо се завърна в игра след контузия, получи травма и в 26-ата минута бе заменен от Лукас Васкес.

В 35-ата минута Бензема бе близо и до второ попадение, но се размина с топката пред противниковата врата след подаване отдясно.

В 42-ата минута тимът на Зинедин Зидан удвои аванса си. Васкес подаде Тони Кроос, който с много прецизен изстрел насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В 53-ата минута Макси Гомес опита далечен изстрел към Тибо Куртоа, който обаче успя да избие.

В 61-ата минута попадение на Ферлан Менди не бе зачетено заради засада. В 78-ата минута Бензема намери Ферлан Менди, но французинът не успя да нанесе точен удар.

В друг мач от кръга Реал Сосиедад взе гостуването си на Хетафе с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Александър Исак.