Реал Мадрид би Ейба р като гост, домакините изреваха от съдиите

Спорт
11:15 - 21 Декември 2020
1410
Реал Мадрид би Ейбар като гост, домакините изреваха от съдиите

Реал Мадрид спечели гостуването на Ейбар с 3:1, но в заключителните минути на срещата имаше ситуация, в която реферът можеше да отсъди дузпа за домакините, но намесата на ВАР системата спаси „белия балет“. Това решение на съдията предизвика редица полемики сред феновете в Испания.

Гостите вкараха два бързи гола до 13-ата минута. В даденото от рефера продължение Ейбар имаше златен шанс да изравни, но това не се случи, а в ответната атака гостите затвориха мача.

Реал поведе още в 6-ата минута, когато Карим Бензема вкара гол, след като се озова в много добра голова позиция и изпрати топката в левия ъгъл на вратата на домакините. След още 7 минути резултатът вече бе 0:2. Бензема подаде към Лука Модрич, който шутира мощно под напречната греда. По този начин Реал успокои своите фенове, че ще вземе трите точки в това гостуване.

Резултатът можеше да стане и 3:0. Този път Лука Модрич подаде към Бензема, който изпревари пазача си, но след неговия удар топката премина встрани от вратата на домакините.

Ейбар вкара гол в 28-ата минута. Гарсия Кике вкара страхотен гол, с който учуди дори и себе си. Той получи добър пас и от границата на наказателното поле по страхотен начин насочи топката във вратата на съперника.

В 36-ата минута Бензема вкара топката в мрежата, но голът му не бе зачетен заради засада.

През второто полувреме Реал имаше добра възможност отново да си върне преднината от 2 гола. Родриго стреля в средата на вратата, но Марко Дмитрович отрази с крак.

В 71-ата минута Йошинори Муто се оказа на стрелкова позиция, отигра топката с глава, но тя мина над гредата.

Една от спорните ситуации дойде в 82-ата минута, когато останаха съмнения, че Серхио Рамос игра с ръка в наказателното поле. Първоначално реферът не отсъди дузпа и реши да прегледа ситуацията с ВАР системата. След това взе решение, че няма основание да посочи бялата точка.

В 91-ата минута Ейбар бе близо до изравняването. Педро Бигас се включи добре, овладя топката, шутира към вратата, но ударът му бе блокиран от Серхио Рамос.

Реал затвори мача в 93-ат минута. Лукас получи пас в наказателното поле и с удар по земя изпрати топката в мрежата на домакините за крайното 1:3.

С тази победа Реал се изравни с Атлетико на върха в класирането, но „червено-белите“ имат два мача по-малко.

Треньорът на Ейбар Хосе Луис Мендилибар се ядоса на съдиите след загубата. Специалистът има претенции за ситуацията при 2:1 за "кралете", когато топката срещна ръката на Серхио Рамос. Дузпа обаче не беше отсъдена, а реферът не се консултира дори с ВАР.

"Нямаме представа какво се случва. Тази седмица имаше много случаи на игра с ръка и не знаем кога има санкция, кога не. В нашия мач решението беше взето за 20 секунди, докато обикновено отнема 2-3 минути след гледане на видеоповторения", коментира Мендилибар.