Реал Мадрид даде сериозна заявка за титлата след успех в Сан Себастян

Майорка шокира шампиона Атлетико насред "Уанда Метрополитано"

Спорт
09:19 - 05 Декември 2021
1656
Реал Мадрид даде сериозна заявка за титлата след успех в Сан Себастян

Реал Мадрид продължава да демонстрира страхотна форма от началото на сезона, след като спечели с 2:0 визитата на Реал Сосиедад на „Реале Арена“ в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Головете за водения от Карло Анчелоти тим отбелязаха Винисиус Жуниор и Лука Йович.

Неприятната новина за италианския специалист е контузията, която Карим Бензема получи в началото на срещата. Реал Сосиедад изигра много слаб мач, в който завърши със само един точен изстрел в рамките на вратата на Тибо Куртоа.

Карим Бензема получи травма още в 17-ата минута и бе заменен принудително от Лука Йович.

Алекс Ремиро направи страхотно спасяване в 25-ата минута, след като отрази удара на Лука Модрич.

Микел Оярсабала стреля опасно в 44-ата минута, но встрани от вратата на Тибо Куртоа.

Реал Сосиедад имаше много добра възможност в края на първото полувреме, когато домакините организираха контраатака, но Александър Сьорлот сбърка с подаването си, а можеше да изведе Александър Исак на празна врата.

Реал Мадрид направи сериозен пропуск в 46-ата минута, когато пред Родриго се откри много добра възможност, но ударът му бе отразен от Ремиро.

Реал Мадрид поведе с 1:0 в 47-ата минута, когато Лука Йович и Винисиус направиха двойно подаване, след което бразилецът вкара топката във вратата на Ремиро.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 57-ата минута. След центриране в наказателното поле на домакините Каземиро с глава продължи към Лука Йович, който отблизо изпрати топката във вратата на Ремиро.

Винисиус можеше да вкара още един гол в 87-ата минута. Едер Милитао пусна страхотен извеждащ пас към Винисиус, който се измъкна от защитата на Реал Сосиедад, излезе сам срещу Ремиро, но вратарят успя този път да отрази удара му, въпреки че първоначално загуби равновесие.

Реал Мадрид е лидер в класирането с 39 точки, а Реал Сосиедад е пети с 29 точки.

Майорка шокира Атлетико Мадрид насред „Уанда Метрополитано“, побеждавайки с 2:1 в мача от 16-ия кръг на Ла Лига. „Дюшекчиите“ поведоха с гол на Матеуш Куня, но гостите обърнаха развоя на мача с попадения на Франк Русо и Такефуса Кубо.

Матеуш Куня беше много близо до това да се разпише още в 5-ата минута, но ударът му не беше точен и топката излезе в аут.

Майорка отговори в 28-ата минута с много опасен удар на Абдон Пратс, но топката премина встрани от вратата на Ян Облак.

Ян Облак се намеси решаващо в 34-ата минута, когато отрази опасния удар на Канг-Ин Лий.

Атлетико Мадрид поведе с 1:0 в 68-ата минута, когато Анхел Кореа асистира за попадението на Матеуш Куня.

Майорка изравни резултата в 80-ата минута, когато след центриране от фал в наказателното поле на Атлетико Мадрид, Франко Русо с глава успя да засече топката и да я прати във вратата на Ян Облак.

Майорка сътвори шокиращия обрат в първата минута на добавеното време на мача. Гостите организираха контраатака. Анхел подаде към Такефуса Кубо, който пое топката още в половината на Майорка, след което излезе сам срещу Ян Облак и хладнокръвно реализира за 2:1.

Все пак Атлетико Мадрид имаше своя последен шанс в мача в третата минута на добавеното време на двубоя, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Майорка, Жоао Феликс стреля, но над напречната греда в аут.

След тази загуба Атлетико Мадрид е четвърти с 29 точки и изоставан а седем от лидера Реал Мадрид. Майорка е дванадесети с 19 точки.