Реал Мадрид е фаворит за подписа на Вирц

Спорт
14:50 - 20 Септември 2024
937
Реал Мадрид е фаворит за подписа на Вирц

Реал Мадрид е фаворит за подписа на полузащитника на Байер Леверкузен Флориан Вирц през следващото лято.

„Лос бланкос“ обаче ще трябва да плаща солено, тъй като „аспирините“ нямат намерение да се разделят с голямата си звезда срещу сума по-малко от 150 милиона евро, твърди още изданието.

Интерес към германския национал има още от страна на Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, желанието на Вирц обаче е да премине на „Бернабеу“, ако Реал Мадрид се споразумее за трансферната сума с Байер Леверкузен.

Испанският клуб имаше интерес към Вирц и през настоящото лято, но за всички бе ясно, че трансферът е трудно осъществим след първата историческа титла на Леверкузен и на фона на привличането на Килиан Мбапе от страна на Реал Мадрид.

Флориан Вирц има договор с Байер Леверкузен до юни 2027 година, след като през лятото на 2022г. удължи споразумението си с „аспирините“. В кариерата си 21-годишният футболист има изиграни 158 мача за актуалния шампион на Германия, в които има 46 гола и 51 асистенции във всички турнири.

Вирц има на сметката си и 25 мача за националния отбор на Германия, в които се разписа 4 пъти и даде 5 завършващи подавания.