Реал Мадрид изрита Леванте в Сегунда след 6:0

Винисиус Жуниор се отличи с хеттрик за Кралете

Спорт
06:48 - 13 Май 2022
1749
Реал Мадрид изрита Леванте в Сегунда след 6:0

Реал Мадрид разби с 6:0 Леванте в мач от 36-я кръг на Ла Лига, който се игра на „Сантиаго Бернабеу“. Винисиус Жуниор се отличи с хеттрик за „кралете“. След това поражение Леванте изпадна в Сегунда дивисион.

Карим Бензема падна в наказателното поле на Леванте в 12-ата минута и всички в Реал Мадрид имаха претенции за дузпа, но съдията подмина ситуацията.

Реал Мадрид поведе с 1:0 в 13-ата минута, когато Лука Модрич асистира за попадението на Ферлан Менди.

Три минути по-късно след удара на Федерико Валверде топката срещна левия стълб на вратата на Леванте.

Реал Мадрид вкара втори гол в 19-ата минута, когато Винисиус Жуниор сложи топката на главата на Карим Бензема, който бе точен за 2:0.

Карденас направи много добро спасяване в 21-ата минута, отразявайки удара на Винисиус Жуниор. Шест минути по-късно пред Карим Бензема се откри добра възможност, но ударът му не беше точен.

Родриго вкара гол в 31-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Три минути по-късно Реал Мадрид поведе с 3:0, след като Лука Модрич достави топката до Родриго и той вкара топката във вратата на Карденас.

Дани Карденас направи впечатляващо спасяване в 38-ата минута, отразявайки удар на Федерико Валверде. Пред уругваеца се откри нова добра възможност в 42-ата минута, но ударът му не бе точен.

Реал Мадрид поведе с 4:0 в 45-ата минута, когато Лука Модрич с майсторски пас намери Винисиус Жуниор, който прати топката за четвърти път във вратата на Карденас.

Реал Мадрид продължи да доминира през второто полувреме. Лука Модрич отправи много опасен удар в 50-ата минута, но Дани Карденас демонстрира страхотен рефлекс и изби.

Родриго бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Леванте в 56-ата минута, но ударът му не бе точен.

Винисиус се разписа в 58-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Реал Мадрид поведе с 5:0 в 68-ата минута, когато Лука Модрич изведе Карим Бензема на отлична позиция, но французинът предпочете да подаде на Винисиус Жуниор, който вкара в опразнената врата.

Мариано Диас направи много сериозен пропуск в 81-ата минута, стреляйки над напречната греда в аут.

Винисиус Жуниор оформи своя хеттрик в 83-ата минута, правейки резултата 6:0.

Реал Мадрид е лидер с 84 точки, а Леванте се превърна в първия отбор, който изпадна в Сегунда дивисион. Валенсианци са последни с 29 точки